Resilans Historia

Historia

Det är historia

Det är historia

På Kungliga Tekniska Högskolan var man tidigt ute. Man kan säga att Internet i Sverige började här. År 1988 sattes en drift och utvecklingsorganisation upp för att ta hand om Sveriges akademiska nät, dess namn kom att bli KTH Network Operation Centre. Internetutbyggnaden krävde pionjärskap och kreativitet vilket resulterade i att vi blev ett sammansvetsat och effektivt team.

När Internet växte så kom mycket av den specialkunskap som funnits på KTHNOC att skingras på nya organisatoriska enheter. Men vi var några som tyckte att vi nog kunde fortsätta att arbeta tillsammans. Vi tyckte att vi kunde vidareutveckla vår kompetens tillsammans. Vi hade funnit ett arbetssätt som passade oss, vi hade nöjda kunder som gillade det vi gjorde. Och vi gillade det vi gjorde vi hade KUL när vi jobbade. Man kan till och med påstå att det utvecklades en speciell kultur i och kring KTHNOC. En miljö, ett arbetsätt som vi förädlade och tog med oss in i Resilans.

Resilans bildades 2007, idag består vi fortfarande till övervägande delen av personer som träffades på NOC:en Många av våra tjänster har ett ursprung i KTHNOC.