Tjänster Registry

Registry

Registrytjänster är en stor del av vårt tjänsteutbud. Vi kan ombesörja din närvaro på nätet. Vare sig det gäller IPv4-adresser, Autonoma system, IPv6 eller Sponsoring LIR är vi där för din hjälp.

IP-adresser och Autonoma System

IP-adresser är liksom övriga registrytjänster är en stor del av vårt tjänsteutbud. Vi kan ombesörja din närvaro på nätet. Vare sig det gäller IPv4-adresser, Autonoma system eller IPv6.

LIR/Sponsoring LIR/Outsourced LIR

Local Internet Registry (LIR) är en term som används för att beskriva medlemmarna i RIPE NCC. De kallas LIR:s eftersom de ansvarar för distributionen av IP-adressrymden och registrering av adressutrymme på en lokal nivå. Vi hjälper såväl internetleverantörer (ISP), telekomföretag, såväl som akademiska institutioner med ansvar, distribution och registreing och handhavande av LIR.

DNS-tjänster

När ni erhåller IP-adresser från oss ingår normal utpekning av reverse-DNS för prefix delegerade till er ur våra adressrymder.Vi kan även vara primär DNS för era domäner, både reverse och forward. Vi kör även DNSSEC med kryptonycklar för er räkning.